Gorputz solidoz osatutako laten beroketa prozesuaren analisi numerikoa

Egileak

  • Uxue Arrieta Mondragon Unibertsitatea (MU)
  • David Alonso de Mezquia Mondragon Unibertsitatea (MU)
  • Ricardo Blanco Mondragon Unibertsitatea (MU)
  • M. Mounir Bou-Ali Mondragon Unibertsitatea (MU)

DOI:

https://doi.org/10.26876/ikergazte.v.03.25

Gako-hitzak:

CFD, Janari-latak, Esterilizazioa, Berotze prozesua

Laburpena

Elikagaien segurtasuna eta kalitatea mantentzearen garrantzia kontuan hartuta hondakinak eta emisioak murrizteko helburuarekin, lan honetan tamaina desberdinetako gorputz solidoak dituzten janari-laten tratamendu termikoa aztertu da. Analisia bibliografian eskuratutako datu esperimentalen bidez baliozkotutako eredu matematiko bat erabiliz egin da. Ondoren, eredu hori lataren barruan masa solidoa konstante mantendu den hiru kasu aztertzeko erabili da, baina gorputzen tamaina aldatuz. Hortaz, ontziratutako janariaren, tratamendu termiko bidezko esterilizazio prozesuan eragina daukaten parametroak definitu eta berotze prozesuko abiadura aztertu da.

Downloads

Argitaratua

2023-05-09

Aipuak nola egin

Arrieta, U., de Mezquia, D. A., Blanco, R., & Bou-Ali, M. M. (2023). Gorputz solidoz osatutako laten beroketa prozesuaren analisi numerikoa. IkerGazte. Nazioarteko Ikerketa Euskaraz, 3, 191–198. https://doi.org/10.26876/ikergazte.v.03.25