Mikel Laborari buruzko euskarazko produkzio akademikoa eta esperimentazioa - Santamaria Barinagarrementeria, Ainara (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2019)
Artikulu honen helburua Mikel Laboaz esparru zientifikoan idatzi denari buruzko ikuspegi orokorra ematea da, arreta berezia eskainiz kantariaren alde esperimentalaz esaten denari. Horretarako, euskal komunitate zientifikoaren datubasea, Inguma, hartuko da erreferentzia nagusitzat eta bertan biltzen diren Mikel Laboari buruzko euskarazko lanen analisia egingo da. Analisi bibliografiko honen bidez, Laboak euskal kulturgintzari egindako ekarpen berritzailea azaleratu asmo da, bere musikagintzaz orain arte egin diren hausnarketak osatuz.