Antton Ugarte Muñozen tesiaren laburpena - Ugarte Muñoz, Antton (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2017)
Tesiaren izenburua: Euskararen historia soziopolitikorako: Espainiako gerra zibilak zauritutako euskaltzaindia (1936-1954)