Euskarazko hedabideen errealitatea eta garapena - Fernandez Astobiza, Itxaso; Zabaleta Urkiola, Iñaki (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2017)
Artikulu honetan euskarazko hedabideen sistema aztertzen da hainbat aldagai kontuan izanda: hedabide mota, jabetza, zabalkundea, webguneak. Euskarazko hedabideen kartografiaren 2016ko errealitatea islatzen da, baita hedabide horiek izan duten garapena eta azken joerak ere. Hedabideen korrelazioa aztertu dugu bai hiztun kopuruekiko bai eta euskal abertzaletasunarekiko (boto kopuruetan neurtuta) ere, hedabideak baitira hizkuntzaren garapenerako baliabideetako bat. Gure perspektiba hizkuntza-komunitatea izan da.