Artearen arloko produkzio zientifikoa euskaraz XX. mendearen amaieran eta XXI.aren hasieran. UEUren UZTARO aldizkariaren ekarpena - Barcenilla Garcia, Haizea; Vivas Ziarrusta, Isusko (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2017)
Artikulu honen zioa arte garaikidean sortutako euskarazko bibliografiaren ikuspegi orokorra ematea da. Horretarako, aldizkari akademikoak, monografia espezializatuak eta arte-zentro eta museoek ekoitzitako katalogoak eta bestelako argitalpenak aztertuko dira, irakurleari iturri eta baliabideak eskaintzeko asmoz. Horrekin batera, halako euskarazko produkzioak pairatzen dituen gabeziak eta arazoak aztertu eta konponbideak proposatzen saiatuko gara. Bigarren partean, konkretuki UEUren Uztaro aldizkarian (Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria), artearloko artikuluek izan duten oihartzuna aztertuko da.