Pertsuasioa, administrazioan euskararekiko jarrera eta erabilera hobetzeko tresna - Irastortza Madariaga, Joxpi; Irizar Mezo, Asier; Arratibel Insausti, Nekane (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2015)
Administrazioan egindako esku-hartze baten eraginkortasuna aztertzen da lan honetan. Esku-hartze horretan langileen euskararekiko jarrera, erabilera-intentzioa eta erabilera neurtu ziren. Esku-hartzea elaborazio altuko pertsuasioan edo prozesatze sistematikoan oinarritu zen, non bilatu zen pertsuasio-mezu baten aurrean hausnartzea eta ebaluazio kritikoa egitea. Datuak Jaurlaritzako bi departamentutan bildu ziren. Esku-hartzearen aurretik eta ostean neurtu zen langile horien euskararekiko jarrera, erabilera-intentzioa eta erabilera. Emaitzek erakusten dute esku-hartzeak hobetu zituela langileen euskararekiko jarrerak, erabileraintentzioa eta erabilera bera ere.