Nola eragin lan-munduko langile euskaldunen euskararekiko jarrera eta portaeran? Pertsuasio-estrategien bidea urratuz - Irastortza Madariaga, Joxpi; Arratibel Insausti, Nekane (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2012)
Ikerketa honetan konparatzen dira lan-eremuan euskararekiko jarrera eta erabilera hobetzeko helburuarekin bi pertsuasio-estrategiaren eraginkortasuna (erdiko bidea eta bide periferikoa). Emaitzek erakusten dute pertsuasiorako erdiko bidean oinarritzen den estrategiak emaitza hobeak eta iraunkorragoak ematen dituela euskararen erabilerari dagokionez.