Nazioarteko Justizia Auzitegiak giza eskubideen arloan berezkoak dituen mugapenen inguruan zenbait ohar - Abalde Cantero, Oscar (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2011)
Giza eskubide zein gizabanakoaren inguruko ardura Nazioarteko Zuzenbidearen zirrikitu guztietan iraizten den momentu honetan, arlo horretan Nazioarteko Justizia Auzitegiak, Nazio Batuen Erakundeko organo judizial nagusi eta ordenamendu juridiko honen erreferente jurisprudentzial gisa, bete dezakeen paperak zalantzak sorrarazten dituela dirudi. Behin baino gehiagotan leporatu izan zaio sentsibilitate berri hauetara egokitzeko azaltzen duen zailtasuna. Horren aurrean, lan honek auzitegiak giza eskubideen arloan aritzeko dituen berezko zenbait mugapen aztertzea du helburu, horrekin batera egun bere egitekoaren garrantzia azpimarratuz.