Globalizazioaren bost aurpegiak. Gizarte interkonektatua - Murelaga Ibarra, Jon (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2007)
Gaur eguneko munduak sare interkonektatu gisa funtzionatzen du. Gizarte komun honen edozein puntutan gertatzen denak bere eragina dauka beste puntan. Ekonomia basatiak eta lege politiko neoliberalek espazio ekonomiko, politiko, kultural eta sozial unibertsal berri bat sortu dute: gizarte globala. Artikulu honetan gizarte globalizatu horren garroak eta interdependentziak aztertzen dira, gaur eguneko aipatu sare interkonektatua ulertzeko beharrezkoa baita globalizazioaren nondik norakoak ezagutzea.