Euskararen garapena lehen hizkuntza legez eta morfologiaren agerrera mailakatuaren inguruan - Eizabarrena, Mari Jose; Petuya, Alazne; Colina, Amaia; Barreña Agirrebeitia, Andoni; Arratibel Insausti, Nekane; Almgren Sparen, Margareta (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2007)
Ikerlan honetan 16tik 30 hilabetera bitarteko 975 haur euskaldunen hizkuntza-ekoizpena aztertzen da, lexikoaren eta morfologiaren garapenari zehatz begiraturik. Ikertzaileek hiru hipotesi nagusi jorratzen dituzte, honako ondorio nagusietara iritsiz: morfologia-elementuak mailakatuta agertzen dira, morfologia-elementuak gauzatu ahal izateko haurrek aurretik masa lexiko jakin batez jabetu behar dute, eta lehenago haur gutxiren ekoizpenean oinarrituta egindako ikerketa longitudinaletan aurkitutako morfologia-elementuen hurrenkera bera gertatzen da oraingo honetan ere.