Tokiko praxietan oinarrituriko demokrazia parte-hartzaileak - Rosa, Montse; Encina, Javier (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2005)
Ikerketa-ekintza parte-hartzailean oinarrituta, zenbait praxi eraikitzen lagun- du dugu lau udalerritan: Pedreran, Sevillako hegoaldeko mendilerroan, 1996 eta 1997 artean; Santiponcen, Sevillako metropoli-barrutian, 1998 eta 1999 artean; Bollullos Par del Condadon, Huelvako ekialdean, 2002an; eta Cabezas de San Juanen, Sevillako hego-ekialdean, 1999 eta 2003 artean. IU-LV-CAk gobernaturiko 20.000 biztanletik beherako herrialdeak dira laurak. Artikulu honetan, eraikitako praxi horiek azaldu nahi ditugu. Lau ikerketa horietan, tokian tokiko demokrazia parte-hartzailea sortu eta sustatu nahi izan da. Emandako datu horiekin ez dugu adierazi nahi ezin denik lan egin beste alderdi batzuek gobernatzen duten udalerrietan, biztanle gehiagoko udale- rrietan edo tokian tokiko esperientziatik harago; batera lan egin dugun espazioetako datuak besterik ez dira.