Kable bidezko telebista Hego Euskal Herrian - Peñafiel Saiz, Carmen; Xamardo Gonzalez, Nikolas; Zabaleta Urkiola, Iñaki (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1999)
Artikulu honetan, 1998. urtean Hego Euskal Herrian kable-telebistaren egoera adierazten da, kable-lizentzien lehiaketen berri emanez. Euskal Autonomi Erkidegoan Euskaltel eta Nafarroan Retena izan dira bigarren kable-kudeatzaile lizentzia lortu dutenak. Bi horien eta kable-kudeatzaile txikien ezaugarriak aipatzen dira.