Globalizazioaren inguruko zenbait gogoeta - Bidaurrazaga Aurre, Eduardo (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1999)
Azken urteetako ekonomiaren joeren eta zenbait gertakari historikoren ildotik, gizarte zientzien alorreko ikertzaile eta aditu askoren hiztegian globalizazio hitza agertu da. Jarraian datozen hausnarketek kontzeptu horren esanahian eta bere erabilpenaren egokitasunean sakondu nahi dute, termino honen atzean dagoen errealitatearen konplexutasuna eta fenomeno honek gizarte mailan eragiten dituen ondorioak agertaraziz.