Ahozko testuak transkribatzeko irizpideak - Aurrekoetxea Olabarri, Gotzon (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1997)
Dialektologiako lanetan ahozko testu luzeak transkribatu behar direnean alfabeto ortografikoan idatzi ohi dira. Dokumentu hauek irakurleria zabalarentzat izan ordez testu jasoetan agertu behar direnean eta zehaztasun handiz papereratu behar direnean joera desberdinak agertu dira orain arteko argitalpenetan. Artikulu honetan ikerketa-lanetan testuen transkribatzean jarraitu beharreko oinarrizko arauak proposatzen dira, entzuten den hura idazteko orduan izaten diren zalantzetan irtenbideak proposatuz.