SOVetik STVra. ELAren eboluzioa II. Errepublikan El Obrero Vasco, Lan Deya eta Euzko Langille argitalpenen azterketaren ildotik - Larrañaga Zubizarreta, Jose (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2011)
Artikulu honen xedea El Obrero Vasco, Lan Deya eta Euzko Langille <span data-slate-node="text" data-slate-fragment="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">argitalpenen bidez, SOV–ELA euskal sindikatuak errepublikanismorantz eta erradikalizatze programatiko eta aldarrikatzailerantz egin duen eboluzioa aztertzea da. II. Errepublikako askatasun-testuinguruak eboluzio horretan lagundu zuen.