Estatuaren eta autonomia-erkidegoen eskumenak gizarte-babesean - Ispizua Dorna, Enea (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2015)
Lan honen helburua da Estatuaren eta autonomia-erkidegoen eskumenak aztertzea gizarte-babesaren gaian. Gizarte-babesa oso kontzeptu zabala da, baina oro har esan daiteke herritarren beharrizan eta arriskuei aurre egiteko burutzen direnekintzak direla, elkarte publikoek zein pribatuek burutuak.