Emakumezkoen irudikapena Joseba Sarrionandiaren 1981-2001 bitarteko poesia- eta prosa-lanetan - Rodriguez Martin, Eider (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2015)
Artikulu honetan Joseba Sarrionandiaren poesia- eta prosa-lanetan agertzen diren emakumezkoen irudikapena aztertzen da, 1981eko Izuen gordelekuetan barrena poesia-liburutik hasi eta 2001ean Lagun izoztua eleberria argitaratu bitarteko garaia aintzat hartuta. Hogei urteko ibilbidean irudikapenok Sarrionandiaren obran izandako bilakaera agerian utzi nahi izan da, ondorio nagusia izanik Lagun izoztuaren argitalpenera arte ez dagoela estereotipoari ihes egiten dion emakumezkoaren irudikapenik.