Emakumeak eta bertsolaritza. Gaiak, rolak eta bertsoak genero-ikuspuntutik - Zinkunegi Barandiaran, Izaro (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2015)
2013ko Bertsolari Txapelketa Nagusiko finalean jarritako gaiak, bertsolariek hartutako paperak eta sortutako testuak genero-ikuspuntutik aztertzen dira ikerketa-lan honetan. Eduki-analisia erabili da tresna gisa horretarako. Eta azken urteetan bertsolaritzan genero-ikuspuntutik egindako hausnarketek euren fruituak eman dituztela ikusi arren, oraindik ere ezberdintasunak badaudela eta sistema kapitalista patriarkaleko ereduak erreproduzitu eta mantentzen direla ondorioztatu da.