Ikuskaria eta igarkizuna. Honela mintzatu zen Zaratustraren irakurketa espektrala - Uranga Alvarez, Mitxelko (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2013)
Lan honen helburua Friedrich Nietzsche filosofoak idatzitako Honela mintzatu zen Zaratustra lan ezagunaren inguruko irakurketa bat egitea da.Aipatu lanak dituen irakurketa posible guztien artetik, irakurketa honek espektrologiaren alde egiten du; beste modu batean esanda, hemen defendatuko den tesiak zera dio, Honela mintzatu zen Zaratustraren oinarrian mamu bat dagoela; are gehiago, Nietzsche-k berak mamu edo espektro bat zuela xede. Zaratustra, ondorioz, Nietzsche-ren eta berak horrenbeste deseatzen zuen mamuaren arteko zubia litzateke. Liburua, gauzak horrela, espektroez, mamuez, hildakoez eta etorri behar dutenez mintzatzen zaigu.