MacArthur-Bates Communicatives Development Inventories tresnaren bertsio laburren egokitzapena euskarara - Garcia Fernandez, Iñaki; Barreña Agirrebeitia, Andoni; Arratibel Insausti, Nekane; Ezeizabarrena Segurola, Maria Jose; Barnes Mason, Julia; Almgren Spare, Margareta (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2011)
Lan honetan MacArthur-Bates Communicatives Development Inventories tresnaren bertsio laburren euskararako egokitzapenaren emaitzak biltzen dira. Tresna honek maila bi ditu: lehena, 8 eta 15 hilabete bitarteko seme-alabak dituzten gurasoei dago zuzendua; bigarrena, 16 eta 30 hilabete bitarteko haurrentzat dago sortua. Tresna osatzeko baliagarritzat jotako 1.394 haurren datuak erabili dira. Lan honetan adinaren araberako eskala bakoitzean bildutako emaitzak eta puntuazio normatiboak aurkezten dira.Â Erdietsitako emaitzek tresnaren fidagarritasuna eta baliozkotasuna bermatzen dute.