XXI. mendearen hasierako euskal abertzaletasuna geldialdian. Egungo egoera politikoari buruzko hausnarketa - Aizpuru Murua, Mikel (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2010)
Artikulu honek euskal abertzaletasunak azkeneko urteetan bizi duen krisialdia aztertzen du. Horretarako hauteskundeetako emaitzak hartzen ditu kontuan eta izandako beherakadaren arrazoiak bilatzen saiatzen da euskal gizarteak izan duen bilakaeran. Azkeneko hauteskundeetako azterketa zehatza egin ondoren, etorkizun hurbilean abertzaletasunak dituen mugak erakusten ditu.