Estiloaren adierazpena Bizkaiko eliz arkitekturan (1850-1930) - Diez Paton, Eva (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2010)
Artikulu honetan, Bizkaiko eliz arkitekturaren gaineko ikuspegi orokorra eman nahi da, eta ikuspegi hori lotuko da monumentu historiko artistikoetako esku-hartze nagusiekin. Gure helburua da aztertzea ea XIX. mendeko arkitektoek baliatu zuten errepertorio estilistiko aberatsak eraginik izan zuen sortu berri zen diziplinan: monumentuen zaharberritzean.