Euskal AHT: iritzi sozialen argitzaileak - Iurrebaso Biteri, Iñaki; Eizagirre Eizagirre, Andoni (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2009)
Idazlan honetan AHTren inguruko iritzien azterketa bat egiten dugu. 2007ko otsailean euskal Y proiektuak kaltetzen dituen udalerrietan bizi diren biztanleei inkesta bat egin genien. Gure asmoa zen azpiegituraren inguruan herritarrek eskuraturiko informazioa, beraien parte-hartzea eta iritzia ezagutzea. Behin horiek geureganatuta, orri hauetan emaitzen interpretazio kritiko bat egiten dugu. Ahalegin horretan, instituzioen portaerak eta diskurtsoak ere aztergai izango ditugu.