Euskal gizaki autoalternatiboa sozioekonomian (II. atala) - Lertxundi Barañano, Jabier (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2007)
Uztaro 59an argitaratu zen artikuluaren ildo beretik, honetan gure gizartearentzako autoalternatiba autogestionarioa hainbat arlotan garatzeko hausnarketa sakona egiten da. Kasu honetan aztertutako gaiak merkatua, esku-hartze administratiboa, funtzio sindikala eta kapitalaren mugimenduak izan dira. Aurrekoan egin zen legez, erabilitako metodologia berdina izan da; hots: kapitalismoak, sozialismoak eta autogestioan oinarritutako esperientziek esparru honetan dituzten ekarpen garrantzitsuenak jaso, eta aldi berean, autoalternatibaren baitan erabilgarriak diren euskal nortasunaren ezaugarriak identifikatu ditugu.