Emakumeen boteretzea: saiaketak eta zailtasunak - Zilbeti Perez, Maider; Martinez Hernandez, Eva (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2007)
1995. urtean Beijing-en egindako Emakumearen Mundu Konferen- tziaren ondotik, gobernuetatik berdintasuna lortzeko ahaleginetan, boteretzea edo empowerment aurkeztu zen estrategia nagusi moduan. Kontzeptuak orokortzearen joera hartu du, eta modu eta testuinguru anitzetan erabiltzen da. Honako idatzi honetan, lehenik, maila teorikoari dagokionez, emakumeen bo- teretzearen kontzeptuak bere gain barneratzen dituen esanahietara hurbil- keta ordenatua egin nahi da. Bigarrenik, euskal instituzio garrantzitsuenek martxan jarritako ekimen konkretuetarako terminoaren erabileraren analisira gerturatuko gara; horretarako, Emakunderen Berdintasun IV. Planera hurbildu- ko gara.