Citizen Kane, hedabideak, boterea eta beren mugak - Zalakain Garaikoetxea, Jesus Mari; Xamardo Gonzalez, Nikolas (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2005)
Orson Welles-en Citizen Kane aztertzean, autoreek ez dute filmaren ezaugarri teknikoak zein estetikoak miatu nahi izan, baizik eta zinemaren eta artearen maisulan horrek hedabideei eta botereari buruz dioena. Beraz, hedabideek ahal dutenari eta ezin dutenari buruzko adibide paradigmatikoa delako heldu diote autoreek Citizen Kane filma aztertzeari, komunikagarri-tasunean eta inkomunikagarritasunean sakontzeko. Izan ere, boterearen ahalmen eta miseriei buruzko eta, batik bat, hedabideen ahalmen eta miseriei buruzko diskurtso garbia azaltzen baita filmaren mami-mamian.