Antropologia ekologikoa: ikerketa prozesualaren estrategiak - Perez Aldasoro, Pio (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2001)
Ikerketa prozesualaren estrategiek aukera eskaintzen digute antropologiaren zenbait korronte uztartzeko, besteak beste, ekologia eta ekonomia. Esparru teoriko hori baliagarria da prozesu ekonomikoak, teknologiaren fenomenoak zein gizarte-harremanak landu ahal izateko.