Masa hedabideen eragina arlo intelektualean: figura intelektual berrien sorrera dela eta - Larrinaga Renteria, Ane (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 2001)
Lan intelektualak badu kultur ekoizpenari loturiko dimentsio bat, eta komunikazioari, hau da, eragin politikoari, dagokion bigarren bat ere bai. Azken hau aintzat hartuta, masa hedabideetan burutu den intelektualen integrazioak arlo intelektualaren barne egituran eragin duen moldaketa aztertu gura da artikuluan, moldaketa horrek kultur produkzioaren beraren nolakotasuna eta autonomia erltiboa erabat baldintzatzen dituelakoan.