Greziar eta erromatar mitologiaren hastapenak, labur-labur - Bartolome Gomez, Jesus; Bilbao Telletxea, Gidor (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1999)
Greziar eta erromatar mitologia osoaren ikuspegi orokor baina laburra eskaintzeko ahalegina da lan hau. Soilik greziar jainko-jainkosak eta hauen pareko erromatarrak azaltzen dituen mitologia aurkeztu beharrean, mito kontzeptu zabalago bat eskaini nahi da, bereziki erromatar mitologian gure artean ezezagunagoak diren kontakizunak ere sartuz.