Joanes Etxeberri Sarakoa Okzitaniako Tolosan ikasle - Bilbao Telletxea, Gidor (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1997)
Artikulu honetan Joanes Etxeberri Sarako idazlearen ikasketa garaiari buruzko bi dokumentu argigarriren aurkikuntzaren berri ematen da. Lehen ikasketak Pauen egin bide zituelako susmoaren alde agertzen da egilea, hori frogatzen duen dokumentu ziurrik aurkitu ez bada ere. Unibertsitate ikasketei dagokienean, bi dokumentu aurkezten dira. Lehenak frogatzen du Okzitaniako Tolosako Unibertsitatean lortu zuela 1694an medikuntzako batxiler-gradua. Bigarrenak erakusten duenez 1696an oraindik aipatu unibertsitateko ikaslea zen lizentziatu-doktore ikasketetan.