Historia de Euskal Herria, To III El nacimiento de una nación - Aizpuru Murua, Mikel (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1996)
Liburu aipatuaren izenburua: Historia de Euskal Herria, To III El nacimiento de una nación Liburuaren egilea(k): Jose Maria Lorenzo Espinosa