Iturrien erabilera eta tamainak egitura(z) zehaztuaz: Refranes y sentencias eta Hiztegi hirukoitza (XVI. mendeko bizkaierazko errefrauez III - Lakarra Andrinua, Joseba A. (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1996)
Refranes y Sentencias-ek Larramendiren Hiztegi Hirukoitza-ren Eraskin-ean izan zuen eragina berrikusten da helburu metodologikoekin, bana-banako iturri azterketaren lagungarri gisa egiturazko azterketa proposatuaz. Larramendik bilduriko eta bildu gabeko hitzen azterketak, iturri izan zuen errefrau bildumaren kuadernotxotan antolaturiko egitura eta tamaina ezagutzen laguntzen du; eta aldiberean datu hauek erabakior bihurtzen dira Larramendiren hitz batzuen jatorria zehazteko.