Kultura eta sistema: proposamen bat kultura, sistema bat bezala hausnartzeko - Arrieta Urtizberea, Iñaki (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1996)
Artikulu honetan kultura sistema bat bezala ulertzeko egile honek egin dituen hausnarketak irakur daitezke. Honetarako, egileak bi iturrietatik jasoko ditu berriak eta ideiak. Alde batetik zenbait antropologok kulturari buruz idatzitako zehazpenak eskuratuko ditu, eta bestetik, sistema orokorren teoriak emandako printzipioak kontutan izango ditu. Helburua kulturaren zenbait arlo mailaz antolatzea eta herri baten kultura ulertu nahi baldin badugu denak beharrezkoak direla azpimarratzea izango litzateke.