Lan harremanentzat erronka berria: lana-kapitala nahasketa - Terradillos Ormaetxea, Edurne (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1995)
Gipuzkoako enpresa ezagun batean, beharbada lan-harremanen bira nabarmena ekarriko duen esperientzia berri bati ekin diote, langileak enpresaren kapitalean parte hartzea errazteari, hain zuzen ere. Aipatutako ekitatea aintzakotzat harturik, langileen partehartzearen fenomenoa aztertzen da, bai Espainiako legeriaren aldetik, bai Zuzenbide Komunitarioaren ikuspegitik. Lan-harremanen eredu berri bat eratzen ari den susmoa izanik, eta esperientzia honek historia egin dezakeelakoan, orain fruituak zeintzuk izango diren zain gelditzea besterik ez zaigu geratzen.