Euskal Herriko bilakaera geomorfologikoa (Pleistozenoa-Holozenoa) - Ugarte Elorza, Felix M. (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1992)
Idazlan honen helburua Euskal Herriko geomorfologiaren bilakaera garai historiko zehatz batean aztertzea da disziplina desberdinetako ikuspegietan oinarrituz. Orain arte burututako lanen berri eman ondoren, egileak Goi-Pliozenoko barne-kronologia zehazten saiatzen da, aro bakoitzean Euskal Herrian gertatutako fenomeno nagusiak aipatuz. Lanaren bigarren zatian, aldiz Holozenoko paisajearen egoera berria azaltzen digu, gaur egunekoa alegia, bertan jasandako azken aldaketak azpimarratuz.