Ezezko nominalizazioak bizkaieraz - Gaminde Terraza, Iñaki (Uztaro. Giza eta gizarte-zientzien aldizkaria, 1990)
Artikulu honen bidez, Bizkaian ezezko nominalizazioetan "ez" adberbioa ager dakigukeen kokagunea ezagutarazi gura da. Kokagune horren arabera jokabide nagusi bi agertzen zaizkigu; batean, "ez" aditz-izenaren aurrean agertzen da, berau ekialdeko joera nagusia izanda, eta bestean, ostera, aditz-izena urratuz, aditz-partizipioaren ostean agertzen da, berau mendebaldeko joera nagusia izanda. Beste kasu askotan jazotzen den legez, hemen ere Gernikako itsasadarretik hasita Bizkaia goitik behera erdibitzen duen isoglosa berriro agertzen zaigu.