LGTBI+ errealitateak eta osasun-sistema: giza eskubideentzako aukera bat - Garcia Dafonte, Zaira (Osagaiz: osasun-zientzien aldizkaria, 2023)
Artikulu honetan, lehenik eta behin, sexu-genero sistemaren eremu kontzeptuala aurkezten da; bigarrenik, LGTBI+ pertsonen egoera eta aldarrikapenak aztertzen dira. Horretarako, EAEko eta Espainiako Estatuko azterlanak eta LGTBI+ subjektuekin egindako azterlanak aztertzen dira, baita biztanleriak LGTBI+ kolektiboaren osasun-eskubideen inguruan duen pertzepzioa ere. Azkenik, lanildoak zehazten dira.