Osasuna eta hizkuntza IV: ikerketatik ezagutzara - Zarate Sesma, Jon; Montes Lasarte, Aitor (Osagaiz: osasun-zientzien aldizkaria, 2021)
Hizkuntza eta osasungintzaren gaia hain konplexua eta zabala izanik, azterketa sakona beharko luke. Osasun-arloko edozein hizkuntza-plangintzak hiru baldintza bete beharko lituzkeela esan daiteke: 1- Ebidentzian oinarriturikoa izatea. 2- Pertsonengan ardazturikoa izatea. 3- Tokian tokiko egoera administratiboa, erakundeen antolakuntza eta ingurune soziala kontuan hartzea.