Teknologia berriak eta nerabeen osasun mentala - Lazkano Muga, Telmo (Osagaiz: osasun-zientzien aldizkaria, 2025)
Arretaren ekonomia, erabiltzaileak ahalik eta denbora gehien pantailari konektatuta mantentzean oinarritzen da, datu pertsonalak bildu eta merkaturatzeko. Artikulu honetan dinamika horrek nerabeengan duen eragina aztertzen da, bereziki zaurgarriak baitira emozionalki eta neurologikoki. Gailu digitalen erabilera goiztiar eta luzarokoak eragin ditzakeen kalte psikologikoei buruzko ikerketa berrienak berrikusten dira, hala nola antsietatea, depresioa eta arrisku-jokabideen hazkundea. Amaitzeko, gomendio zehatzak ematen dira familientzat, ikastetxeentzat eta erakunde legegileentzat.