Pneumoniadun gaixoetan karkaxaren Gram tindaketa bidezko ikerketaren sentsibilitate nahiko altua eta espezifikotasun altua - Mitxelena, Asier (Osagaiz: osasun-zientzien aldizkaria, 2019)
Pneumokokoaren kasuan S 0,59 eta E 0,87. H. Influenzaeren kasuan S 0,78 eta E 0,96. E. Aureusen kasuan S 0,72 eta E 0,97. <span style="line-height: 107%; font-family: ’Calibri Light’,sans-serif; font-size: 12pt; mso-ascii-theme-font: major-latin; mso-fareast-font-family: ’Times New Roman’; mso-hansi-theme-font: major-latin; mso-bidi-theme-font: major-latin; mso-ansi-language: DE; mso-fareast-language: ES; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="DE">Gram negatiboen kasuan S 0,64 eta E 0,99.