Komunikazio-arazoak sortzen dizkiguten gaiak: Gaixoarekin komunikazio eraginkorra, oztopoak gainditzen - Zupiria, Xabier (Osagaiz: osasun-zientzien aldizkaria, 2018)
Komunikazioa/Inkomunikazioa. Posible al da inkomunikazioa? Agian hobe da komunikazio errazaz eta komunikazio-zailtasunez hitz egitea, komunikazioa beti baitago, nahiz eta ez izan argia eta erraza kontzienteki ulertzen (komunikazioaren lehenengo axioma: ezinezkoa da ez komunikatzea).