Zertarako iragana aztertu? Emakumeen historiak berreskuratzen Nafarroan (1936-1948) - Garjon Irigoien, Aitor; Kowasch Velasco, Amaia (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2025)
ikerketa bat du abiapuntu. Lehenik, lana aurkeztu eta urtebete beranduago lortutako datuekin azterketa bat egin da emakume horiek jasan zituzten errepresioen inguruan, datu berriak aurkeztuz. Bigarrenik, egindako prozesua azaltzen da erabilitako iturrien inguruko analisi bat eginez eta iturriak zenbatuz. Azkenik, egileendako memoria egitearen prozesuak zer suposatu duen aztertzen da, etorkizuneko norabideak seinalatuz.