Fase-aldaketan oinarritutako hozte-sistemen bero-transferentziaren analisi esperimentala - Arrieta-Lizarazu, Leire; Berasategi, Joanes; Fernandez Arroiabe, Peru; Martinez-Agirre, Manex (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2023)
Ikerketa honetan fase-aldaketan oinarritzen den murgiltze bidezko hozte-sistema aztertu da, pool boiling bezala ezagutzen dena, ohiko aire bidezko hozte-sistemaren aldean bero gaitasun handiagoa baitu. Hozketa-prozesu hau geroz gehiago erabiltzen da, esaterako datu-zentroetan edo auto elektrikoen baterietan. Fenomeno hau deskribatzen duen pool boiling kurbak karakterizatu dira kobrezko gainazal leundua presio atmosferikoan ikertuz. Novec – 7000 likido dielektrikoaren portaera aztertu da horretarako set-up esperimentala diseinatuz. Lortutako emaitzetatik, gainazalaren tenperaturaren bilakaera aztertu da bero-fluxuarekiko.