Vitoria-Gasteizko egoitza publikoen estalkien ebaluazioa, plaka fotoboltaikoak instalatzeko - Garro-Aguilar, Mikel; Picallo-Perez, Ana (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2023)
Azterlan honetan, kalkulatzen da Vitoria-Gasteizko etxebizitza-parkeko egoitza publikoetan plaka fotovoltaikoak instalatzeko azalera optimoa eta horien potentziala. 2019. urtean zehar metatutako eguzki-erradiazioa kalkulatzen da, eta plaka fotovoltaikoen irizpide espezifiko batzuen arabera, estalkiak edota eremuak zehazten dira, baita estalki horiek jasoko luketen erradiazio kantitatea eta potentziala ere. Era berean, estalkien egoera ulertzeko hainbat adierazle zehazten dira.