SNNorlax: Pultsu bidezko Neurona-sareak azeleratzeko hardware plataforma - Esteban Sauce, Asier; Navaridas, Javier; Antonio Pascual, Jose; Mori, Libe (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2025)
(NSA) mota bat dira. NSA tradizionalek ez bezala, PNS-ek informazioa pultsu diskretuetan oinarrituta prozesatzen dute, errendimendu altuagoa eta eraginkortasun energetiko nabarmenagoa lortuz. Hala ere, gaur egungo hardware plataforma gehienek ez dute aprobetxatzen PNS-en gertaera bidezko izaera eta horrek sare handiak eta konplexuak prozesatzea oztopatu dezake. Arazo horiei aurre egiteko, artikulu honetan Ate-matrize programagarrietan (FPGA) oinarritutako hardware azelerazio plataforma berria (SNNorlax) aurkezten da, sarearen tamaina eta sinapsi konexioak konfiguratzeko maila altua duena.