Nahasketa bitarren Soret koefizientearen neurketa ingurune porotsuan - Cantabrana Pérez de Luco, Irene; Fernandez-Arroiabe Txapartegi, Peru; Shevtsova, Valentina; Bou-Ali, Mohamed Mounir; Mojtabi, Abdelkader; Costeseque, Pierre (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2023)
Artikulu honetan ingurune porotsuan Soreten oinarrizko zelula gisa ezagutzen den prozedura esperimentala baliozkotzeko jarraitutako prozesua deskribatzen da. Horretarako, lehenik eta behin, prozesuaren funtsezko aldagaiak aztertu dira zenbakizko simulazioen bitartez, zelularen zeharreko tenperaturaren transmisioa eta nahasketaren osagaien bereizketa, besteak beste. Horren ondoren, hidrokarburo eta ur-nahasketa ezberdinekin saiakuntza esperimentalak egin dira; baita Soret koefiziente positibo zein negatiboa duten nahasketekin ere.