PEM motako erregai-pilen zenbakizko analisia eta balioztatze esperimentala - Arotzena Lopez, Aitor; Oca Perez, Laura; Goikoetxea Arana, Ander; Berasategi Arostegi, Joanes (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2023)
Gaur egungo aldaketa klimatikoa dela medio, energia elektrikoa lortzeko alternatiba berri ugari sortzen ari dira. Horien artean erregai-pilek abantaila suposatzen dute hainbat esparrutan. Ikerketa honetan gaur egun garapen mailan dagoen teknologia horren azterketa egin da, zeinari esker PEM motako erregai-pilak ezaugarritzea den helburua. Horrela, ordenagailu bidezko simulazio eta laborategi esperimentuei esker, haien funtzionamendu analisia gauzatu da. Honen bidez, PEM motako erregaipilak optimizatzeko aukera ireki da, haien erabilera zabaldu ahal izateko.