Kale-oinezkotzeek merkataritza-ehunean duten eragina: Bartzelonako Eixample barrutiaren azterketa kasua - Arriaga Irazabal, Martzel (IkerGazte. Nazioarteko ikerketa euskaraz, 2023)
Lan honek Bartzelonako Eixample barrutiaren merkataritza-azterketa bati heltzen dio, kaleoinezkotzeek merkataritza ehunean sortzen dituzten ondorioak kuantifikatzeko eta kualifikatzeko. Horretarako, lehenik eta behin, barrutiaren diagnostiko sinkroniko orokor bat egin da, eta, jarraian, hurbileko analisien bidez Sant Antoni auzoko Superilla ingurua aztertu da 2008-2022 urte-aldian. Ondorio gisa, oinezkotzeek merkataritza-aniztasuna murrizten dutela eta ostalaritza- eta jatetxeerabileren monolaborantza joera areagotzen dutela egiaztatzen da.